Paradox Community

Items in pnews.paradox-client_server

Subject:Re: found a fix...THANK YOU LIZ, STEVEN, AND KEVIN!!!!
Date:Sat, 9 Feb 2019 14:34:09 -0700
From:Liz McGuire <liz@paradoxcommunity.com>
Newsgroups:pnews.paradox-client_server
Glad to hear things are working better.

Liz


On 08 Feb 2019 13:34, scott hersman wrote:
> Thanks to you guys you put me down the right trail and i was able to use your
> information for confirmation that i was on the right trail!!!!
>
> https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/windows/it-pro/windows-7/ff686200(v=ws.10)
>
> Disabling SMB2 Cache on the clients registry has made the improvement on
> speed.
>
> Are there more caches I need to disable??
>
> I tried disabling the Hard drive cached and it did not help at all..It just
> slowed down everything.
>
> If someone thinks there is a better way or to add more to this please feel
> free!!
>
> I also disabled the Oplocks on the client side.  It did not make a difference
> in speed.
>
> There are alot of complaints about windows 10 being slow (especially after
> a windows update) to access mapped drives.
>
> I am going to start working on our windows 7 clients next week to see if
> it helps them also.
>
>
> Our retired paradox programer rewrote the code to make the two programs work.
>  Unfortunately i cannot give the details about the exact fix.  They got it
> working on the same day i got the fix on my side so we will never know if
> my fix would have corrected their problem.
>
> Windows 2016 Server
> Windows 10
> Paradox 11
>
>
> MANY thanks to you ALL!!
>
> scott
>
>
>
> "scott hersman" <scott@ovsc.com> wrote:
>>
>> Hello,
>>
>>
>>
>> We upgraded from 2003 server to 2016 server last thursday and are noticing
>> a couple problems:
>>
>> we Using paradox 10 and 11 on all 10 nodes..
>>
>> i am not an it guy nor a paradox expert...
>>
>> The entire company runs paradox daily for multiple things and in general
>> is stable but seems to be slower.  All programs but two are running ok.
> (so
>> far)
>>
>> 1.  Lock time out error on a specific program...has something to do with
>> hanging when adding a table.
>>
>> the program will run if the you change the location of one of the tables.
>>
>> we fixed by hardcoding a workaround by changing table location to a different
>> sub directory but still on the server.
>>
>> now we found another program with same similar problem.
>>
>>
>>
>> 2.  very slow to change directories/subdirectories when using a form ...
>> i get the wheel of death but eventually  it will change to the desired directory
>>
>>
>>
>>
>> any help would be appreciated
>>
>> thanks
>>
>> frustrated coconut
>


Copyright © 2004 thedbcommunity.com